Opdracht 3E – Afdeling Keramiek


Volgende week vrijdag 19 mei valt uit i.v.m. Hemelvaart en daarna zijn er nog maar 2 lesdagen op vrijdag te gaan!. De testegels die ik vorige week voorzien had van een wit mat glazuur op 1050°C en 1150°C (proef stook), waren gestookt. De geglazuurde tegel die, bij wijze van proef op 1150 °C was gestookt, was kennelijk gaan blazen, gezien het resultaat.
De andere 4 tegels waren goed gelukt. Hierop kan ik thuis beginnen met het opbrengen van de stock kleur transfers van SDL producties als kleurindicatie.
Verder was ook het van onder- en transparante glazuur voorziene proef plaatje met in gietklei gedoopte theezakjes met label gestookt (1050°C). Teveel kleur; dit moet soberder!

Bij de grotere plaat met gegoten onderdelen van de theepot en theezakjes incl. labels, laat ik de theezakjes ongeglazuurd; mogelijk alleen voorzien van rutiel of ijzeroxyde om het theezakjes een originele lichtbruine uitstraling te geven als zijnde gebruikt.
Omdat mijn gietklei op was heb ik 5 Kg aangemaakt.
Dit had ik ook thuis kunnen doen , maar de aanwezige voorzieningen op de academie, zoals bezinkbak en een goede digitale weegschaal etc, maken e.e.a. wat gemakkelijker.
Omdat de komende vrijdag uitvalt heb ik het object “After Thea party” afgewerkt
In het “glazuurhok” weggezet, met wat krantenbladen bedekt, zo het langzaamaan kan drogen, waarna het over 14 dagen bisquit (950°C) gestookt kan worden.
Nog altijd niet bij “de Pottenbakster” te Tilburg bestelde Amaco p-386 blauwe onderglazuur ontvangen om de tweede versie van de gegoten theepot af te werken.
Goed balen!
Blijkbaar is de bestelling van 3 mei ergens blijven “hangen”, hetgeen bleek uit Track en Trace code. De leverancier zal e.e.a. uitzoeken, maar ik wacht 4 dagen later nog steeds op een positief bericht. morgen nog maar eens een mailtje sturen.
Ben daarom alvast met de derde geabstraheerde versie begonnen om die te voorzien van diverse kleuren onderglazuur.

De close-up foto’s lijken wel op een onderzeese lading van een scheepswrak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *