Academie week 3 & 4

De laatste 2 à 3 weken zijn we vrij intensief bezig geweest met het maken van engobes m.b.v. een aantal kleurende oxydes (Mangaan-, IJzer-, Cobalt-, Zink-, Koper-, Rutiel- en Chroomoxyde) en daar de nodige proefplaatjes van gemaakt voor zowel 1050ºC als 1250ºC in kleine stappen van 1% oxide toevoeging tot het maximale percentage, wat per oxyde verschilt.
De engobes uiteraard op leerharde proefplaatjes aangebracht.
Verder hebben we de bovenstaande oxydes puur aangebracht op bisquit gebakken (950ºC) proefplaatjes. Na drogen op een serie over de oxydes een transparant glazuur aangebracht om die vervolgens af te laten bakken op 1050ºC en op een andere serie een mat transparant glazuur aangebracht om deze af te laten op 1250ºC
In de komende weken gaan we dan ook nog eens sinter engobes maken.
Deze sinter engobes kunnen, net zoals oxydes en (kant en klare) glazuren op bisquit gebakken objecten aangebracht worden. Hetzij met een kwast of er op gespoten. Als sinter engobes op keramische bisquit gestookte objecten gespoten wordt krijgt het een specifieke wat viltachtige huid.
Met de bovenstaande resultaten gaan we op een aantal “vlakke” kleiplaten aanbrengen die voorzien zijn van een bewerkt oppervlak, Lijnen, structuur, vlakken etc.
Na de ochtendpauze van 10:30u. was het weer tijd voor een portie kunstgeschiedenis met als de Renaissance als hoofdthema waarbij zowat alle bekende schilders, beeldhouwers en architecten de revue passeerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *