Weekverslag 18 september 2020

18 september 2020

Gepakt en gezakt met diverse papiersoorten, potloden, stanleymessen, snij mat en al wat dies meer zij op weg naar de academie! Flik de vaart er in gezet, , her en der de snelheidslimieten overschrijdend,  omdat ik weer eens te laat vertrokken was. 
Te lang getreuzeld en enigszins gestrest voor wat er komen gaat.
Van tevoren wel wat op internet wat zaken m.b.t. “lijnen” opgezocht, zodat ik niet helemaal onwetend aan de slag zou gaan.
Nadat de docente Merel ons welkom had geheten en mij een plaats had toegewezen, ben ik aan de slag gegaan om de eerste “lijntjes” aan het papier toe te vertrouwen.
Nauwelijks aan de slag of een vijfdejaars wilde graag de ruimte war ik stond, zodat ze haar werkstukken kon uitstallen en presenteren ter beoordeling. Door Corona was de opleiding  vroegtijdig gestopt, waardoor onder meer de presentatie van het werk van de vijfdejaars niet plaats kon vinden. Een van die vijfdejaars wilde graag mijn inmiddels ingenomen plek confisqueren om alsnog, als praktijk oefening, een proefopstelling te maken van haar eindexamen werk. De docente stak hier een stokje een stokje voor en verwees haar naar een andere plek.
Nadat ik in de loop van de dag braaf de nodige lijnen aan diverse papiersoorten had toevertrouwd, werd het resultaat samen met een oudere dame Nelleke en de jongere dame Winnie, beiden eveneens eerstejaars, besproken. Bleek dat ik mij te braaf een het creëren van diverse lijnsoorten had gehouden, terwijl de beide dames vlakcomposities gemaakt met vlekken, strepen en andere vormen. Dit allemaal met diverse schrijf- en schildersmedia: sepia, Oost-Indische inkt, houtskool, plakkaatverf en dit allemaal in diverse grijs- en bruintinten in een soort van gelaagdheid.
Tsja…ik was wel heel erg braaf aan de opdracht gehouden, zo bleek!
Tussendoor uitgelegd gekregen hoe we een kleiplaat uit konden rollen tussen twee latjes van circa 0,5 mm op een linnen doek en met behulp van een rondhout.
Bekende kost, dat wel. Ik heb mij gedragen en geluisterd, met de gedachte dat er mogelijk nog iets te leren valt.
Zo.. mijn eerste officiële lesdag zit er op! Effe een gebraden haantje aan het spit gekocht bij de grillkraam tegenover de academie en naar huis.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *