Vrijdag 2 oktober 2020

Vrijdag 2 oktober 2020

Vandaag verder gewerkt aan het omzetten van eerder gemaakte schetsontwerpen naar  slib-decoraties op de proefplaatjes van 10 x 16 cm, zoals ik thuis al had gedaan (1, 2, 4, en 6)
Inmiddels waren, na enkele E-mailberichten over en weer, al mijn bestellingen van Keramikos binnen gekomen. Met dien verstande, dat ik nu eindelijk mijn guts-setje heb, maar ook 2 sets ringeloren. Ene zekere Niels heeft kennelijk moeite om mijn berichten te begrijpen, maar dat natuurlijk ook aan mij hebben gelegen (-: !
De ringeloor ingezet om ermee een decoratie mee uit te voeren. Omdat de tuitjes vrij lang zijn, duurde het even om zonder al teveel te beven het ontwerp over te brengen op het proefplaatje (nr. 8)
Op een bekertje in het glazuurlokaaltje zag een decoratie die mij wel beviel ook al was die niet ingegeven door een van mijn schetsen. Deze in aangepaste vorm ook maar uitgewerkt (nr. 9)
‘sMiddags hebben we, als 1ste jaars met de docente de eerste resultaten besproken waarbij ik de spits mocht afbijten.
De eerste “povere en brave” lijntjes bleven niet onopgemerkt, maar de overige schetsen werden positief beoordeeld. Een van schetsen benoemde ik als onesthetisch en rommelig (afbeelding volgt !), waar ik helemaal niets mee had. Toch kreeg ik het advies om herop door te borduren en uit mijn comfortzone te stappen.
M.b.t. proefplaatjes nr.8 en nr.9 kreeg ik de opmerking dat ik daar op door moest werken, door bijvoorbeeld de achtergrond te bewerken (nr.8) of juist over de decoratie heen (nr.)
In de beschrijving van de opdrachten is er spraken van 20 proefplaatjes, maar dat zullen er hoogstwaarschijnlijk een hoop meer worden omdat zowat iedere uitwerking vraagt om daar verder mee te experimenteren.
Ben benieuwd hoe de volgende uitwerkingen voor reacties oproepen.
Inmiddels er weer eentje uitgewerkt waarbij ik heb geprobeerd de gemaakte opmerkingen erin te verwerken.
Ga voortaan wel meteen aantekeningen maken omdat ik achteraf niet alle opmerkingen meer kan oproepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *